Осумњичени за монструознo убиство младића предат Тужилаштву

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Далибор Мандић (36), који је ухапшен због сумње да је ножем усмртио Ариела Богдановића (28), испитан је у полицији и предат у надлежност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва, потврђено је “Гласу Српске”.

Према незваничним информацијама осумњичени Мандић је у полицији признао убиство и рекао полицији гдје је бацио нож којим је извршио злочин. У току је потрага за оружјем.

Мандића терете за тешко убиство, а овај монструозни злочин десио се  синоћ око 19 часова у близини бензинске пумпе  и тржног центра “Меркатор” у  Булевару српске војске у Бањалуци.

Према непотврђеним информацијама претпоставља се  да је мотив убиства љубомора, наводно због неке дјевојке и још неких других ствари. Њих двојица су иначе радили заједно у једној ИТ фирми у Бањалуци.

Извор из истраге казао је да је полиција дошла до одређених индиција које указују да је Мандић унаријед планирао злочин. Он је наводно припремио одјећу, те нож којим је извршио злочин, а  Богдановића је сачекао на путу са посла. Сусрели су се у близини тржног центра “Делта” гдје је дошло до сукоба. Наводно је Мандић ту повриједио Богдановића који је затим покушао да побјегне  од њега те је претрчао  Булевар српске војске,  али га је Мандић стигао  у близини бензинске пумпе гдје је он пао те га је избо више пута ножем и побјегао. Наводно га је убо најмање седам пута.

Након злочина Мандић је скинуо одјећу са себе и бацио је у контејнер. Полиција је ту одјећу, односно црвену јакну пронашла. Захваљујући снимцима видео надзора и другим информацијама полиција је након злочина брзо идентификовала осумњиченог и куда се он кретао па је он пронађен и ухапшен у изнајмљеном стану у насељу Старчевица.

Убиство Богдановића су снимиле камере видео надзора и на снимцима се види да нападач трчи за жртвом преко улице те га сустиже.

Нападач је затим пришао младићу који је лежао те га убо неколико пута ножем снажним замасима. Након тога је побјегао, а жртва је остала да лежи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана