Осумњичени за криминал у Хрватској ухапшен у Стоцу

Н.Т.
Осумњичени за криминал у Хрватској ухапшен у Стоцу

СТОЛАЦ - Агенција за истраге и заштиту СИПА ухапсила је данас Дарија Перића за којим је Интерпол Загреб расписао међународну потјерницу због више кривичних дјела, потврђено је „Гласу Српске".

Из СИПА је, не откривајући идентитет ухапшеног, саопштено да је за њим расписана међународна потјерница ради хапшења и изручења у Хрватску.

- Осумњиченог надлежни органи Хрватске сумњиче и доводе у везу са почињењем кривичних дјела криминално удруживање, утаја пореза или царине и злоупотреба повјерења у привредном пословању у саставу криминалног удружења. Кривична дјела почињена су од 1. јануара 2017. до 31. децембра прошле године на подручју Хрватске у Загребу, Великој Горици и Сплиту - наводи се у саопштењу СИПА.

Додаје се да полицијски службеници  предузимајући оперативно-тактичке мјере и радње, лоцирали осумњиченог у мјесту Попрати код Стоца, након чега је ухапшен.

- Задржан је у просторијама Агенције ради криминалистичке обраде. Након што се то оконча ухапшена особа биће предата Суду БиХ на даље поступање-наведено је у саопштењу СИПА.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана