Осумњичени да су у 22 крађе „зарадили“ 40.000 КМ

Ј.Са.
Осумњичени да су у 22 крађе „зарадили“ 40.000 КМ

БАЊАЛУКА – С. Б. и З. А, оба из Бањалуке осумњичени су да су починили 22 кривична дјела тешка крађа и тако присвојили око 40.000 КМ, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Додато је да су службеници Полицијске управе Бањалука у петак су испитали осумњичене и на терет им се ставља да су кривична дјела починили током 2021. и 2022. године на подручју Бањалуке искористивши одсуство власника угоститељских објеката и станова које су пљачкали.

-Они су уз помоћ силе и алата насилно улазили у објекте одакле су отуђили различите предмете и новац – саопштено је из полиције. Додају да је на основу наредбе дежурног судије Основног суда у Бањалуци, а уз сагласност дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука, обављен претрес куће и других просторија, као и возила које користи С. Б.

-Том приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела – наведено је у саопштењу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се након комплеитрања и документовања предмета против осумњичених достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана