Aкцијa "Кет": Осумњичена три шверцера, пронађено четири килограма експлозива

Срна
Aкцијa "Кет": Осумњичена три шверцера, пронађено четири килограма експлозива

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске доставиће извјештај Тужилаштву БиХ против три лица осумњиченим у оквиру акције "Кет".

МУП РС је спровео оперативну акцију кодног назива "Кет", у склопу које су три шверцера осумњичена за кривично дјело организовани криминал. Они се сумњиче да су се бавили неовлаштеним прометом оружја и војне опреме, те производа двојне употребе и неовлаштеног промета дроге.

Акцију је спровела Управа МУП-а Српске за борбу против тероризма и екстремизма, у сарадњи са Полицијом Аустрије, а под надзором Тужилаштва БиХ, саопштено је из МУП-а Српске.

На подручју Аустрије у претходном периоду ухапшено је једно лице, док су јуче службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма, поступајући по наредби Суда БиХ, претресли двије локације на подручју Бањалуке које користи осумњичено лице Д.М.

У оквиру акције пронађено је и привремено одузето четири килограма експлозива "нитропента" (ПЕНТ), 10 метара штапина, осам комада електричних упаљача и четири електрична саботажна упаљача, затим одређена количина кокаина и марихуане, пиштољска и пушчана муниција различитог калибра, те остали предмети који се могу користити као докази у даљем кривичном поступку против осумњичених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана