Осумњичен да је "прекуцаним" камионом превозио дрва без докумената

nezavisne.com
Осумњичен да је "прекуцаним" камионом превозио дрва без докумената

МРКОЊИЋ ГРАД - З.Т. из Мркоњић Града осумњичен је да је извршио кривична дјела "Фалсификовање исправе" и "Навођење на овјеравање неистинитог садржаја", када је полиција на подручју ове општине зауставила камион којим је управљао и утврдила низ неправилности.

Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град  зауставили су и контролисали ТАМ 150  којим је управљао З.Т, те том приликом утврдили да се у камиону налази око 9 просторних метара огревног дрвета без пратеће документације. Дрвни сортименти су изузети и предати у надлежност Шумског газдинства "Лисина" Мркоњић Град.

Даљим провјерама и оперативним радом утврђено је да је на наведеном камиону број шасије највјероватније фалсификован, као и документација на основу које је регистровано теретно возило.

"Након предузимања мјера и радњи на расвјетљавању наведеног кривичног дјела утврђено је да постоје основи сумње да је лице Р.Н.  извршило кривично дјело 'Фалсификовање исправе', лице З.Т. кривична дјела 'Фалсификовање исправе' и 'Навођење на овјеравање неистинитог садржаја' и лице М.Ч. сви из Мркоњић Града кривична дјела 'Фалсификовање исправе' и 'Навођење на овјеравање неистинитог садржаја', а у вези са чланом 39. Кривичног закона Републике Српске 'Помагање'", наводи се у саопштењу Полицијске управе Мркоњић град.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се над осумњиченим лицима изврши криминалистичка обрада, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за наведена кривична дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана