Осуђивани силоватељ ухапшен под тушем

Н. Т.
Осуђивани силоватељ ухапшен под тушем

ЗЕНИЦА - Осуђивани силоватељ Емсад Валентић (45) из Ораховице код Зенице, кога је полиција данима тражила због напада на комшије и паљења сијена, ухапшен је у четвртак увече.

Незванично, затечен је у кући познаника у Ораховици, гдје се наводно туширао. Извор близак истрази је казао да се Валентић крио данима у шуми изнад села Ораховице и да му је породица кришом достављала храну.

Прије хапшења Валентића су уочили мјештани на једном пропланку изнад села, о чему су одмах обавијестили полицију која је данима патролирала.

- Хапшење је изведено након што је полиција примијетила Валентићевог брата како иде са кесом хране и цигаретама, те одлази у кућу познаника Јакуба Ј. Након што се вратио, полиција је упала у кућу и затекла Валентића у купатилу и ухапсила га - казао је за сарајевске медије мјештанин Ораховице и додао да је приведен и власник куће Јакуб.

Из Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, наводећи иницијале, потврдили су да је Валентић ухапшен.

- Интервенцијом службеника Полицијске станице Немила ухапшен је В. Е. који је био у бијегу. Ово лице се доводи у везу с извршењем кривичних дјела угрожавање безбједности и паљевина - саопштено је из МУП-а ЗДК без навођења других детаља.

Валентић је у мају 2008. осуђен на 12 година робије у Кантоналном суду у Зеници због силовања своје малољетне кћерке која је тада имала 12 година. Према пресуди, дјевојчицу је силовао у августу 2007. када је око поноћи одвео из кревета куће у Ковачићима код Немиле и извео напоље, гдје је с њом остао око три сата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана