Осуђен Ален Стојадиновић: За покушај убиства комшија седам година затвора и обавезно лијечење од алкохолизма

Н.Т,
Осуђен Ален Стојадиновић: За покушај убиства комшија седам година затвора и обавезно лијечење од алкохолизма

БАЊАЛУКА - Ален Стојадиновић (42) из Градишке осуђен је данас у бањалучком Окружном суду на седам година затвора јер је покушао да убије комшије, супружнике Миру (69) и Милована Љољића (71) које је избо ножем.

Пресуди је претходило признање кривице оптуженог, а изрекло ју је вијеће којим је предсједавао судија Благоје Драгосављевић Изречена му је и обавезна мјера лијечења од зависности од алкохола која може да траје нејдуже три године. Вријеме које проведе у притвору, као и оно проведено на лијечењу биће урачунато у казну. Продужен му је притвор, а ослобођен је плаћања судских трошкова.

Према пресуди, Стојадиновић је комшије Љољић напао 18. августа 2019. у стању битно смањене урачуњивости, под одлучујућим утицајем зависности од алкохола. Наводи се да је тада дошао до њихове куће у селу Крушкик код Градишке и војним бајонетом пушке “М-72” убо Миру у груди и посјекао је по врату. Њен супруг Милован је чуо запомагање и изашао, а Стојадиновић га је напао и замахнуо ножем ка његовом врату. У настојању да се одбрани, Милован је поставио руку, па га је оптужени посјекао по кажипрсту, а нанио му је и површинске повреде по лијевом бедру.Даљи напад је спријечио комшија Драго Пурета, који је насилнику избио нож.

Стојадиновић је раније са Тужилаштвом био закључио споразум о признању у коме је пристао да за покушај убиства комшија добије седам година робије. Споразум је одбацило вијеће Окружног суда у Бањалуци.

Вјештак специјалиста психијатрије Сања Вукадиновић - Стојановић је током суђења истакла да би Стојадиновић могао да понови или почини теже кривично дјело ако се не буде лијечио на психијатријској клиници. Она је истакла да је он особа која болује од емоционалног нестабилног поремећаја личности и зависник је од алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана