Особа из Теслића противправно експлоатисала ломљени камен

Срна
Особа из Теслића противправно експлоатисала ломљени камен

ДОБОЈ - Полицијска управа Добој доставила је извјештај Окружном јавном тужилаштву у овом граду против лица чији су иницијали М.Ђ. из Теслића због основа сумње да је као оснивач и представник предузећа из Теслића извршило кривично дјело противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја.

Извјештај је тужилаштву достављен 26. фебруара, саопштено је из Полицијске управе Добој.

одобрења надлежног министарства, закључивања уговора о концесији, те без посједовања лиценце о вршењу експлоатације ангажовало два лица која нису запослена у наведеном друштву да врше есплоатацију и одвоз мајданског ломљеног камена и насипање на некатегорисаним локалним путевима у четири мјесне заједнице на подручју општине Теслић.

Наведене активности су реализоване по претходно закљученом уговору о извођењу радова на одржавању некатегорисаних путева у 2019. години са општином Теслић.

Након завршених радова, М.Ђ. је општини Теслић испоставио рачун сходно уговору, гје је наведено да вриједност радова који се односе на насипање некатегорисаних локалних путева износи око 9.240 КМ, за који износ је наведено привредно друштво остварило противправну имовинску корист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана