Организовао журку са музиком уживо и 15-ак гостију

Срна
Организовао журку са музиком уживо и 15-ак гостију

БАЊАЛУКА- У оквиру појачаних активности Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске са инспекцијским органима евидентирана су два кривична дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Они су обављали контролу  поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све с циљем спречавања ширења вируса корона међу становништвом.

Полицијски службеници Полицијске станице Козлук дошли су оперативним радом до информација да је Д.В. из мјеста Брањево, Зворник, 4. априла на непознатој локацији организовало журку на којој је извођена музика уживо, а гдје је било присутно око 15 лица.

О овом догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Тужилац је наложио да од организатора буде узета изјава на записник и да против њега буде достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, као и да се утврди која су лица била на наведеној журци, те да и она буду прекршајно санкционисана.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој су у петак, 9. априла, у Петрову, контролисали путнички аутомобил "опел корса", којим је управљао Г.Р. док му је на снази рјешење о кућној изолацији, које му је издато у уторак, 6. априла.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здраственим прописима за вријеме епидемије.

МУП Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

- Полицијски службеници МУП-а Српске наставиће са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности, с циљем заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске - наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана