Организовали свадбу у Вогошћи упркос забранама: Пуцњи у ваздух открили сватове

Ј. С.
Организовали свадбу у Вогошћи упркос забранама: Пуцњи у ваздух открили сватове

САРАЈЕВО - Три особе ухапшене су након што је полицији пријављена пуцњава у сарајевској општини Вогошћа, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Инцидент је пријављен у суботу, а након доласка полицијских патрола у Вогошћу утврђено је да је ријеч о свадбеном окупљању, иако су надлежни органи раније донијели наредбе и препоруке којима се забрањују окупљања с циљем спречавања ширења вируса корона.

- На основу усмене наредбе дежурног судије Општинског суда извршен је претрес аутомобила и куће у којима је пронађен по један пиштољ, који се могу довести у везу са кривичним дјелима изазивање опште опасности и држање оружја без одобрења надлежног органа за која су ухапшени осумњичени - рекли су у МУП-у КС и додали да је након завршеног увиђаја пронађена 71 чаура. О свему је обавијештен и дежурни тужилац сарајевског Кантоналног тужилаштва.

Полиција је упозорила да ће бити кажњени у складу са законом сви они који се у овој ситуацији понашају неодговорно и не поштују наредбе надлежних органа.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана