Оптужница због шверца више од 80 килограма дроге

Ј. Са.
Оптужница због шверца више од 80 килограма дроге

САРАЈЕВО - Младен Бошњак (41) из Фојнице и Бојан Дракул (33) из Фоче, оптужени су због неовлаћеног међународног промета опојним дрогама, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У оптужници се наводи да се Бошњаку и Дракулу на терет ставља да су, као чланови групе за организовани криминал, са јасно дефинисаним улогама и задацима, у циљу прикупљања противправне имовинске користи реализовали неовлашћен превоз ради међународне продаје и испоруке марихуане или других опојних дрога.

- Оптужени су држали дрогу, коју су преузели и превезли из Фоче до Кисељака, а потом је ставили у намјенски направљен бункер у теретном моторном возилу, те су тако превезли 81,165 килограма дроге из БиХ преко Хрватске и Словеније, а с циљем да стигне до Њемачке - саопштено је из тужилаштва.

Додају да је дрога пронађена и одузета на граничном прелазу Грушковје у Словенији приликом контроле теретног возила, а један од учесника који је ухапшен приликом транспорта, правоснажно је осуђен од стране правосудних органа Словеније.

- Оптужница је подигнута на основу доказа прикупљених током истраге, као и доказа до којих се дошло путем међународне правне помоћи у сарадњи са тужилаштвом Словеније - стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана