Оптужница за убиство начелника криминалистичке полиције у Приједору идуће седмице

Небојша Томашевић
Оптужница за убиство начелника криминалистичке полиције у Приједору идуће седмице

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ би, према сазнањима „Гласа Српске" идуће седмице требало да подигне оптужницу против Далибора Раилића званог Дуги због учешћа у убиству начелника криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића.

Осим Раилића ће се на оптуженичкој клупи, међу осталима, наћи и Александар Миљатовић и његов кум Игор Репајић.

Раилићу се на терет ставља да је за 50.000 евра наручио убиство Башића. Убиство је, према тврдњи Тужилаштва БиХ, извршио Александар Миљатовић.  Миљатовић је током испитивања у полицији признао да је  убио Башића.

Раденко Башић, начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор, убијен је у том граду хицем из пиштоља 21. марта у јутарњим часовима.

Док је пјешице ишао на посао,  с леђа је упуцан у потиљак, након чега је убица побјегао.

Миљатовић је током испитивања навео да је пуцао кроз пластичну кесу, након чега је пиштољ бацио у Врбас. Оружје из којег је пуцано није нађено ни до данас.

Он је након злочина скинуо одјећу у којој је био и запалио је.

Као мотив за убиство начелника, Миљатовић је навео користољубље, а Раилићу је, наводно, Башић био препрека у трговини наркотицима, али и другим криминалним дјелима.

Раилић је до сада више пута осуђиван због насилничког понашања и покушаја убиства, а посљедња пресуда му је изречена само мјесец прије убиства Башића.

Налази се у притвору који му је продужаван због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу и прикривати доказе. У притвору је и због опасности да би могао вршити утјецај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана