Оптужница против три лица због промета кокаина

Срна
Оптужница против три лица због промета кокаина

САРАЈЕВО - Тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против три лица којим је стављено на терет да су, дјелујући као организована група, у више наврата пустиле у промет више од 500 грама кокаина, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту достиже више од 50.000 КМ.

Оптужница је подигнута против Незира Бајрактарија /54/, који се налази у притвору, Мерсије Џидић /43/, те Славице Благојевић /54/, а све троје су настањени у Сарајеву, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужени се терете да су, након што је првооптужени Бајрактари, на незаконит начин дошао у посјед веће количине кокаина, дјелујући као организована група, према његовим инструкцијама, у више наврата, организовали скривање, кријумчарење и транспорт те дроге, коју су за договорене новчане износе продавали на више локација у Сарајеву.

Оптужени се терете да су у више наврата у промет ставили укупно око 561 грам кокаина, за који су добили око 50.000 КМ, чиме су стекли незакониту имовинску корист.

Оперативним радом на терену и спровођењем истраге према налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, заједно са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, прикупљени су докази о почињеним кривичним дјелима која су оптуженима стављена на терет.

Оптуженима је стављено на терет кривично дјело неовлаштен промет дроге.

Тужилаштво ће наводе оптужбе доказивати позивањем око 10 свједока и стручних вјештака, те прилагањем више десетина доказних материјала.

За оптужене је затражено продужење притвора, односно мјера забране, а током поступка Тужилаштво ће тражити трајно одузимање и уништавање заплијењене дроге, као и одузимање незаконите имовинске користи.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана