Оптуженом за премлаћивање и пљачку старице у Теслићу поново суде

Н.Т.
Оптуженом за премлаћивање и пљачку старице у Теслићу поново суде

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду којом је Ален Тало из Тешња, ослобођен оптужби за разбојништво над старицом К.А. из Теслића којој је упао усред ноћи у кућу и претукао је опљачкао са саучесницима који нису још откривени, потврђено је "Гласу Српске".

Секретар Врховног суд РС Јелена Деспотовић појаснила је  да је пресуда Алену Тало укинута након што је судско вијеће уважило жалбу тужилаштва.

- Првостепена пресуда је укинута и поступак је враћен Окружном суду у Добоју на поновно суђење - рекла је Деспотовић.

Тало је у првостепеном поступку у добојском Окружном суду ослобођен кривице да је 1. маја 2017. године у селу код Теслића упао у кућу старице коју је претукао и украо јој мањи износ новца и накит. У оптужници се наводи да је Тало, у договору с њему познатим особама, око два сата иза поноћи дошао до куће К.А. у намјери да је опљачкају.

- Са прозора на кући уклонили су "комарник" и кроз отвор ушли унутра. Затим су ушли у собу у којој је на кревету лежала и спавала  К.А, коју су пробудили - наводи се у оптужници.

Додаје се да су разбојници тукли старицу, задајући јој више удараца по тијелу. Док су је тукли викадли су: "Ј...м ти сунце, паре баба".

- Самољепљивом траком жртви су прекрили очи и уста. Након тога су покушали да с њене руке скину златни прстен, при чему су јој ишчашили зглоб чланка десне шаке. Старица је задобила и огуљотине коже, нагњечине главе, грудног коша и грудне кичме - наводи се у оптужници.

Послије премлаћивања из старичине торбе су узели новчаник с мањим износом новца. Из комоде су украли два златна прстена и ланчић, након чега су побјегли.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана