Оптужено девет особа због малверзација у ШГ „Борја“ Теслић: Приватним фирмама омогућили да незаконито зараде милионе

Небојша Томашевић
Оптужено девет особа због малверзација у ШГ „Борја“ Теслић: Приватним фирмама омогућили да незаконито зараде милионе

ДОБОЈ - Девет особа, међу којима су и руководиоци из Шумског газдинства „Борја“ Теслић, оптужени су за злоупотребе у поступку јавних набавки „тешке“ око 1.8 милиона марака.

Оптужницу је подигло Окружно јавно тужилаштво Добој.

Како је саопштено из ове институције, због кривичног дјела злоупотреба положаја одговорног лица оптужени су О.С. (52) из Бањалуке и П.С. (39) из Теслића, те  К.Б. (64), Б.М. (56), К.Д. (44), Б.М. (41), Г.Ђ. (38), Ђ.М. (46) и С.М. (35), сви из Теслића које терете за злоупотребе у поступку јавних набавки.

Оптужница О.С. и П.С.  терете да су 13. јануара у пословним просторијама ШГ „Борја” Теслић, злоупотријебили положај одговорних лица у поступку јавне набавке, односно јавног позива за достављање понуда за учешће у поступку додјеле уговора о услугама Шуме Републике Српске а.д. Соколац – Шумско Газдинство „Борја” Теслић“ од 30. децембра прошле године.

Како стоји у оптужници, укупна вриједност свих радова је 1.804.447 марака. Наводи се да је та набавка  подијељена на лотове од 1- 13,. Наводи се да су оптужени позвали одговорна лица у привредним друштвима и то К.Б, Б.М., К.Д., Б.М., Г.Ђ., Ђ.М и С.М., те им омогућили да на недозвољен начин договарају расподјелу лотова односно одјела за које ће поднијети понуде и усаглашавају цијене које ће бити понуђене од стране истих као потенцијалних понуђача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана