Оптужени за смрт комшије Драгана Гајића сукобили се у судници: Пребацивали одговорност за смртоносне ударце

Небојша Томашевић
Оптужени за смрт комшије Драгана Гајића сукобили се у судници: Пребацивали одговорност за смртоносне ударце

БАЊАЛУКА - Марко Бајић (30) и Милан Лукић (21), оптужени да су на смрт претукли комшију Драгана Гајића, недавно су се посвађали у судници бањалучког Окружног суда оптужујући један другог за смртоносне ударце, сазнаје "Глас Српске".

Све се десило када је Бајић рекао да он није тукао Гајића и да је његова једина грешка што није позвао полицију. Лукић, који је
већ признао кривицу и добио двије године затвора, истакао је да су обојица оптужених тукли жртву.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић је одлучио да их суочи у судници, али је дошло до свађе, током које Лукић тврдио
да је Бајић тукао Гајића, али је он рекао да је то лаж.

Адвокат Марко Микеш, који заступа оптуженог Бајића, потврдио нам је да је у судници било неслагања између два оптужена.

- Вјерујем да ће након извођења свих доказа бити утврђено да мој клијент није крив. Не могу више ништа да кажем - рекао је Микеш.

Према оптужници Лукић и Бајић напали су Гајића 28. августа 2018. године код његове зграде у улици Косовке дјевојке у бањалучком насељу Старчевица.Наведено је да је инцидент избио јер им Гајић није дао цигарете након што их је једном већ почастио. 

Несрећног човјека су тукли рукама и ногама те тешко повриједили. Престали су да га ударају када су станари зграде
загаламили на њих. 

Гајић је након инцидента са тешким повредама превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је преминуо два дана касније.

У оптужници против Лукића и Бајића је наведено да су они били свјесни да својим поступцима могу тешко повриједити Гајића и да су то хтјели. 

Наведено је да су били способни да схвате значај свог дјела и да управљају поступцима. Током истраге утврђено је да су Лукић и Бајић сједили на брду изнад продавнице “Мој маркет” у улици Косовке дјевојке, гдје су пили пиво када је наишао Гајић. 

Лукић је, наводно, од њега тражио цигарете и Гајић је дао по једну њему и Бајићу те сјео на оближњу клупу.

Послије неког времена младићи су поново затражили од њега још цигарета, а када им је рекао: “Дао сам већ, шта сада хоћете” и кренуо од њих, напали су га. Прво га је Бајић ударио ногом и оборио на земљу, након чега се батинању придружио и Лукић па су обојица несрећног човјека ударали ногама по глави и грудима. 

Лукић и Бајић су били у притвору након хапшења, а пуштени су на слободу крајем септембра 2019. године.

Лукић је недавно закључио споразум о признању кривице, на основу којег је и добио двије године затвора, а судски процес против Бајића је настављен.

Због новонастале ситуације с вирусом корона суђење у овом предмету је одгођено до даљег.

Досије

Марко Бајић познат је по кривичним дјелима и осуђиван је, док је Милану Лукићу због сукоба са законом изрицана мјера појачаног надзора надлежног органа социјалног старања. Бајић је осуђиван у Основном суду у Бањалуци за тешке крађе, оштећење и одузимање туђе ствари, шверц наркотика. Углавном је добијао условне осуде и новчане казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана