Оптужен да је пушком пријетио супрузи која је у наручју држала бебу

Небојша Томашевић
Оптужен да је пушком пријетио супрузи која је у наручју држала бебу

ПРИЈЕДОР - Приједорчанин Д.Ј. оптужен је да је пијан пушком пријетио ванбрачној супрузи С.Б. која је у наручују држала њиховог сина који је тада имао од пет и по мејесеци говорећи јој да ће прво убити њу па себе.

Све се десило 17. децембра прошле године мјесту Доњи Орловци  у породичној кући ванбрачне супруге оптуженог. Тог дана Д.Ј. је дошао у кућу С.Б. како би видио дијете. Како се наводи у оптужници, био је пијан и у крви је имао око промил алкохола те је том приликом жени рекао да жели да она и дијете крену са њим и да живе заједно.

Она је то  одбила и тада је Д.Ј. узео њен мобилни телефон и ставио у џеп, како би јој ускратио могућност да некога назове. Потом је изашао из куће, да би се убрзо вратио, закључао кућу, и држећи у руци пушку такозвани "кратеж".

- Пушку је репетирао и усмјетио у правцу оштећене која је у наручју држала њиховог сина старости пет и по мјесеци. Пријетио јој је да ће, ако она не крене са дјететом код њега, убити прво њу, а онда и себе. То је код оштећеене изавало  страх за живот дјетета и свој - наводи се у оптужници.

Додаје се да је  жена из страха рекла да ће поћи са њим, те је он изнио пушку и оставио у возило којим је дошао, а жена је искористила прилику да путем сакривеног телефона пошаље поруку једној особи да зове полицију.

Како се даље наводи, оптуженог Д.Ј. терете за насиље у породици или породичној заједници. Осим тога оптужен је и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја јер је код себе држао пушку „застава мод 98" с одсјеченим дијелом цијеви, односо преправљену у "кратеж".

Оптужницу против Д.Ј. подигло је Окружно тужилаштво у Приједору, а потврдио Основни суд у том граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана