Опљачкана кућа министра Лучића, лопови ушли кроз прозор дјечије собе

Небојша Томашевић
Опљачкана кућа министра Лучића, лопови ушли кроз прозор дјечије собе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Министар за људска права БиХ Милош Лучић потврдио је да су непозната лица опљачкала његову породичну кућу у Источној Илиџи.

Он је навео да се пљачка десила јуче између 17.30 и 20.15 часова, када је са породицом био изван куће.

Из Полицијске управе Источно Сарајево јутрос је саопштено да су из породичне куће у Источној Илиџи украдени златни накит, два таблета, пиштољ и парфеми и да је у току расвјетљавање ове тешке крађе.

„Гласу“ су рекли да прегледају снимке сигурносних камера са оближњих објеката и да је истрага у току.

Лучић је Срни рекао да је проваљен је прозор дјечије собе кроз који су ушли лоповии да је у кући  било све побацано и преврнуто, те је потврдио да су украдени су златни накит, два таблет рачунара, пиштољ и парфеми и неке ствари сентименталне вриједности.

Он је захвалио припадницима Полицијске управе који су одмах дошли и извршили увиђај, те изразио наду да ће починиоци бити брзо пронађени.

Лучић је истакао да се више не осјећа сигурним, као и да не може претпоставити мотив пљачке, осим материјалне користи или "нешто везано за изборе јер је у току изборна кампања која је до сада била коректна".

Он је рекао да као штићена особа никад није захтијевао од Дирекције за координацију полицијских тијела да добије кућицу (коју користе припадници Дирекције), али да се послије овог догађаја обратио Дирекцији са захтјевом да је поставе.

Лучић је истакао да се у насеље у којем живи мирно и да се никада није десила пљачка, због чега на кући нису монтиране ни сигурносне камере.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана