Опасни убица осумњичен за изнуду и зеленaштво остаје иза решетака

Небојша Томашевић
Опасни убица осумњичен за изнуду и зеленaштво остаје иза решетака

БАЊАЛУКА – Бањалучки Окружни суд за још два мјесеца продужио је притвор Миши Петковићу (42) из Добоја, који је ухапшен и притворен крајем октобра због зеленаштва и изнуде веће количине новца од раднице кладионице Р.В.Б.

Како је саопштио Суд, наводећи иницијале, осумњиченом је притвор продужен због бојазни од бјекства, утицаја на свједоке и доказе и тежине кривичног дјела.

Петковић је један од најопаснијих убица у БиХ и иза себе има дебео кривични досије, а већ је одслужио казне за два убиства, као и због разбојништва.

Њега је бањалучка полиција ухапсила 21. октобра након што га је радница кладионице пријавила да је украден неутврђен износ новца и цигарета.

Полиција је током истраге дошла до сазнања да се са пријављеном крађом може повезати Петковић па је ухапшен. Истражиоци су  утврдили  да је он пријетњама од раднице кладионице Р.В.Б. изнудио кључ и шифре просторија и каса.

Након тога је тим кључем ушао у кладионицу, деактивирао аларм и откључао касе из којих је покупио новац, а затим и цигарете у вриједности од 11.000 КМ. Како је након његовог хапшења саопштено из Окружног тужилаштва, Петковић је искористио повјерење Р.В.Б. и њену материјалну ситуацију, те јој у периоду од 23. септембра до 21. октобра дао новац на зајам уз несразмјерну имовинску корист, а потом је тражио .

Петковић има више пресуда иза себе, а 10 година затвора добио је 2003. године јер је сјекиром убио комшију којег је наводно претходно силовао. Годину прије тога  правоснажно је осуђен  због разбојништва на три године и 10 мјесеци затвора.

Петковић је пет и по година провео у Казнено-поправном заводу у Зеници, те је због доброг владања пребачен у КПЗ Орашје, али је побјегао у Србију гдје је починио нови злочин. Он је Новом Саду 15. новембра 2008 године из користиљубља свирепо убио Драгана Сремчића (48) којег избо више пута ножем у срце и главу. Петковић је покушао да сакрије трагове злочина те је жртву замотао у чаршаф и покушао да изнесе из зграде. Неко га је прекинуо па је остави тијело у ходнику и побјегао. Због тог злочина у Окружном суду у Новом Саду добио је 15 година робије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана