Окружни суд потврдио оптужницу: Драган Шево монаха убио јер није хтио да му да новац

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Драган Шево (41) из Лакташа оптужен је за убиство монаха Стефана Ачића (62) од којег је прво тражио новац на зајам, да би га потом избо ножем када је овај то одбио.

Према оптужници, након што је избо монаха, украо је више од 1.000 КМ.

Оптужницу против њега подигло је Окружно тужилаштво у Бањалуци, а потврдио ју је Окружни суд.

Према оптужници, убиство се догодило   7. децембра лани, а тог дана Шеву је  око 18.30 часова аутомобилом "рено " до манастира "Глоговац" у мјесто Бабићи код Шипова довезао Н.П.

- Шево је дошао у намјери да од монаха којег је познавао од раније позајми новац. Током боравка у приземљу конака оптужени је са монахом  сједио  за столом, на којем  се налазила кеса са новцем. Од монаха је затражио да му позајми одређени износ новца, па када је оштећени то одбио Шево је, у намери да га убије и присвоји новац, устао од стола те је отишао до кухиње која је била иза леђа монаха - стоји у оптужници.

Додаје се да је након тога, оптужени Шево с леђа пришао монаху те извадио преклопни нож из џепа, а  када је монах кренуо да устане он га је убо два пута ножем у предјелу десне стране груди.

- Потом је са стола украо кесу у којој се налазио новац у кованицама у износу не мањем од 566 КМ, 59 евра, 37 куна и 10 динара. Шево је од рањеног монаха тражио још новца, па су отишли у собу на спрату конака. Ту је од монаха узео још 510 КМ и 110 евра. Оптужени је са украденим новцем

напустио собу и конак манастира, да би приликом изласка из собе у којој се налазио рањени монах, с вањске стране кључем закључао улазна врата и кључ понио са собом - наводи се у оптужници.

Истиче се да је рањени монах услед масивног искрварења преминуо у 20.15 часова.

Шево је након злочина побјегао, а ухапшен је послије дводневне потраге  у мотелу "Нана" у Бањалуци при чему је и сам себе убо ножем у груди.

 Шево се налази у притвору, а уз оптужницу тужилаштво је затражило и да му се притвор продужи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана