Окружни суд Бањалука одбио приједлог Републичког тужилаштва: Пуштени осумњичени за планирање отмице адвоката

Н.Т.
Окружни суд Бањалука одбио приједлог Републичког тужилаштва: Пуштени осумњичени за планирање отмице адвоката

БАЊАЛУКА - Окружни суд одбио је приједлог Републичког тужилаштва да одреди једномјесечни притвор Диани Јовић - Цветиновић, Сањи Ступар и Игору Перићу, осумњиченима да су припремали отмицу бијељинског адвоката Милоша Стевановића.

Ово је "Гласу Српске" потврдио бранилац Перића и Ступар адвокат Петко Будиша.

- У овом случају докази су контрадикторни и нема покушаја отмице јер осумњичени нису ни једну радњу предузели да то почине. Осим тога планирање овог дјела није ни кажњиво-рекао је "Гласу Српске" Будиша.

Осумњичени  су ухапшени у недјељу навече у Бијељини.Сумња се да је Јовић - Цветиновић била организатор отмице, а према незваничним информацијама  мотив је наплата наводног дуга од адвоката,

Извор близак истрази је рекао да се спекулише се да је су осумњичени планирали да наплате дуг тако што ће у саобраћају пресрести и отети Стевановића, а затим тражити откуп како би га пустили. Претпоставља се, да је то све због пословног сукоба који већ годинама траје између Јовић Цветиновићеве и Стевановића.

Према непотврђеним информацијама Диана Јовић - Цветиновић је с адвокатом  већ дуже вријеме у спору због пола милиона марака. Наводно је прије неколико година предузеће "Стандард група", у власништву Стевановића, купило  22 продајна објекта од предузећа "Крушик", које је пословало у саставу фирме "Схоп&ГО". Наводно је куповина предузећа  договорена за милион марака и по потписивању уговора Стевановић је одмах платио 500.000 КМ, а остатак је, додаје се у појединим медијским натписима, одбио платити, па су услиједили судски спорови.

Из МУП-а Српске раније су потврдили да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет у недјељу око 20 часова на подручју Бијељине, а уз подршку припадника Специјалне антитерористичке јединице и ПУ Бијељина, ухапсили три лица.

Уз навођење њихових иницијала, из МУП-а су додали да се сумњиче за припремање отмице.  Током акције хапшења претресени су објекти које користе осумњичени, а како сазнајемо код Сање Ступар пронађен је аутоматски пиштољ, а код Перића пиштољ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана