Окружни суд Бањалука: Двојцу четири године обије због продаје дроге

Н. Т.
Окружни суд Бањалука: Двојцу четири године обије због продаје дроге

БАЊАЛУКА - Роберт Баришић (22) и Деан Бендра из Јајца осуђени су у бањалучком Окружном суду на укупно четири године затвора због продаје око пет и по килгорама марихауне прикривеним истражиоцима.

Бендра је осуђен на три године затвора због продаје наркотика, а Баришић је добио годину јер је посредовао у продаји дроге. Обојици је у изречену казну урачунато вријеме које су провели у притвору и то Баришићу од 14 дана, а Бендри од мјесец дана. Према пресуди они су са још двије особе, од 5. до 7. септембра 2019. године, на подручју општине Шипово договорили и продали 5.414 грама марихуане прикривеним истражиоцима. У продаји дроге су учестовали Нихад Омановић (47) из Бугојна и Емир Корда (46) из Ливна који су признали кривицу и осуђени. Омановић је осуђен на пет,а  Корда на три и по године робије.

Након предаје дроге прикривеним истражиоцима ухапшени су Омановић, Корда и Баришић док је Бендра побјегао. Након једномјесечног скривања, он се 11. октобра 2019. године сам предао. Откривени су у полицијској акцији "Плива".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана