Одузето 1.957 кутија цигарета и 32 килограма дувана

Srna
Одузето 1.957 кутија цигарета и 32 килограма дувана

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ привремено су одузели 1.957 кутија цигарета и 32 килограма ситно резаног дувана на подручју општине Грачаница, тржишне вриједности 15.800 КМ, саопштено је из УИО БиХ.

У саопштењу се наводи да су на основу прикупљених обавјештајних информација спроведене оперативне акције на терену, које су водили службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја УИО из регионалног центра Тузла.

Код три лица пронађена је већа количина цигарета и ситно резаног дувана, који нису били обиљежени акцизним маркицама које издаје УИО, већ је одузета акцизна роба била намијењена "црном тржишту" у БиХ.

У саопштењу се наводи да су против лица од којих је акцизна роба одузета предузете законом прописане мјере и радње, а да тржишна вриједност привремено одузете робе износи 15.800 КМ.

У активностима на терену службеници УИО су користили специјализовану опрему коју је Управи донирала Влада САД.

Из УИО позивају грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а или нелегалну продају трошаринских производа. "Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни", поручили су из УИО БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана