Одузети дуван и цигарете у вриједности од 180.000 КМ

Срна
Одузети дуван и цигарете у вриједности од 180.000 КМ

БАЊАЛУКА - Овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ из регионалног центра Сарајево су у одвојеним акцијама одузели 1.159 килограма дувана и 648 паклица цигарета необиљежених акцизним маркицама Управе, а чија је укупна тржишна вриједност око 180.000 КМ, саопштено је из ове управе.

У саопштењу је наведено да су, поступајући по упутствима дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, на основу ранијих оперативних активности проведених на терену, овлаштени службеници Управе извршили претресе објеката на двије локације на подручју општине Илиџа и одузели 919.5 килограма дувана и 648 паклица цигарета.

"Поменути акцизни производи нису били обиљежени акцизним маркицама УИО, а били су намијењени за продају на подручју Кантона Сарајево", наведено је у саопштењу.

Из ове управе наводе да су њихови овлаштени службеници, вршећи појачане активности на спречавању нелегалног промета дувана и дуванских прерађевина, приликом контроле возила на путу Сарајево-Коњиц пронашли и привремено одузели 120 килограма резаног сушеног дувана, који је био намијењен за продају на црном тржишту.

Службеници УИО су у сарадњи са службеницима МУП-а Босанско-подрињског кантона, Полицијске станице Устиколина, контролишући возила на путу Фоча-Горажде, у мјесту Устиколина, пронашли и привремено одузели 120 килограма резаног дувана који није био обиљежен акцизним маркицама Управе.

У саопштењу је наведено да су против лица од којих су привремено одузети акцизни производи покренути одговарајући поступци пред надлежним судовима у БиХ.

У активностима на терену овлаштени службеници УИО су користили специјализовану опрему коју је Управи донирала Влада САД, путем програма ЕXБС.

Из Управе за индиректно опорезивање БиХ позивају грађане да на отворену бесплатну и потпуно анонимну линију 080/02-06-07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а или нелегалну продају акцизних производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана