Одузете цигарете вриједне 78.100 КМ

Срна
Одузете цигарете вриједне 78.100 КМ

БАЊАЛУКА - На подручју Зенице одузета је већа количина цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, процијењене тржишне вриједности 78.100 КМ.

Робу су одузели службеници Регионалног центра Сарајево, на основу раније прикупљених обавјештајних информација да лице чији су иницијали А.В. довози цигарете без акцизних маркица из Херцеговине у Зеницу и продаје их на том подручју, саопштено је из УИО.

Службеници Управе су лоцирали лице и открили локацију која је служила за складиштење цигарета без акцизних маркица УИО. Претресени су путничко возило и двије гараже и пронађено је 13.144 паклица цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама, као и возило које је служило за извршење кривичног дјела.

Цигарете су привремено одузете, а заплијењено је и путничко возило које је служило за извршење кривичног дјела, као и други предмети који служе као доказ почињеног кривичног дјела.

Активности на терену проведене су по наредбама и сагласностима Тужилаштва и Суда БиХ ради прикупљања доказа.

Због сумње да је почињено кривично дјело недозвољен промет акцизних производа Кривичног закона БиХ, Тужилаштву БиХ ће бити поднесен Извјештај против осумњиченог лица, а наставља се и прикупљање доказа у вези са овим кривичним дјелом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана