Одузет дуван и медицинска опрема вриједности 56.850 КМ

Срна
Одузет дуван и медицинска опрема вриједности 56.850 КМ

БАЊАЛУКА - Овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ на граничном прелазу Орашје и на подручју Добоја и Модриче привремено су одузели медицинску опрему и дуванске прерађевине укупне тржишне вриједности 56.850 КМ.

Активности на терену на граничном прелазу Орашје провели су службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја Регионалног центра Тузла, саопштено је из УИО.

У саопштењу се наводи да је приликом прегледа возила која су пристигла из Хрватске кориштена посебна, специјалистичка опрема добијена од "EXBS" програма, те је детаљним прегледом откривена непријављена роба - медицинска опрема, за чији увоз је потребна одговарајућа дозвола надлежне Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ.

Службеници групе за спречавање кријумчарења и прекршаја Регионалног центра Тузла извршили су и провјере промета акцизних производа на подручју Добоја и Модриче, додаје се у саопштењу.

"Том су приликом код девет лица пронашли акцизне производе /цигарете, ручно мотане цигарете, дуван/ који нису били обиљежени на законски прописани начин акцизним маркицама УИО, нити је за исте посједована законом прописана документација. Пронађено је 3.883 паклица цигарета, 204 килограма ситно резаног дувана, 5.291 ручно мотаних цигарета", наведено је у саопштењу.

Против осам лица покренут је прекршајни поступак, док ће против једне осумњичене особе Тужилаштву БиХ бити прослијеђен Извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу због постојања основа сумње да је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана