Одређен притвор двојици припадника Граничне полиције и још једној особи из акције Конак

Г.С.
Одређен притвор двојици припадника Граничне полиције и још једној особи из акције Конак

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор на приједлог Тужилаштва БиХ за осумњичене припаднике Граничне полиције БиХ Рејхана Раковића и Енсара Саличиновића те Кенита Чакића. Они су ухапшени у оквиру акције "Конак".

Наведени осумњичени су под истрагом због кривичних дјела злоупотребе положаја или овласти, примања дара и других облика користи и протузаконитог посредовања, која се односе на коруптивна понашања и активности приликом натјечаја за пријем упосленика у Граничну полицију БиХ.

Конкретно, осумњичени се терете да су током 2020. и 2021. године захтијевали и примили одређени новчани износ, како би осигурали пријем у радни однос у Граничну полицију Босне и Херцеговине. Како сазнајемо за пријем кадета тражено је између 15 и 20 хиљада КМ.

Један од двојице ухапшених је Рејхан Раковић којег су полицијски службеници ухватили на аутопуту код наплатне рампе. Према сазнању klix.ba он је са собом имао 100.000 КМ подијељених у коверте са по 15.000 КМ.

Притвор је одређен због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утјецај на свједоке или саучеснике, те поновити казнено дјело или довршити започето.

Током извршених претреса код једног осумњиченог пронађен је новац који потиче из почињеног кривичног дјела, а такође у наредном периоду предстоји више потребних вјештачења и других радњи доказивања, због којих је потребно да осумњичени буду у притвору како не би могли ометати истрагу и рад полицијских органа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана