Одређен једномјесечни притвор за 17 полицајаца осумњичених за корупцију у Сарајеву

Г.С.
Одређен једномјесечни притвор за 17 полицајаца осумњичених за корупцију у Сарајеву

САРАЈЕВО - Полицајцима који су ухапшени у акцији Дар 1, њих укупно 17, одређен је једномјесечни притвор према одлуци Општинског суда у Сарајеву, а на приједлог Тужилаштва Кантона Сарајево.

Ову информацију за klix.ba потврдила је портпарол Опшинског суда у Сарајеву Амра Хоџић, додавши да је за једног осумњиченог одређена мјера забране обављања и подузимања одређених пословних активности или службених дужности.

Подсјетимо да је Тужилаштво КС од Суда затражило једномјесечни притвор за 17 полицајаца због опасности од утјецаја на свједоке, понављања кривичног дјела и узнемирења јавности, док је за једног предложен притвор и због опасности од бјекства.

Полицајци су ухапшени 12. аугуста у акцији коју су провели кантонална полиција, ОБА, Тужилаштво КС и ПУ Источно Сарајево. Акција је услиједила након вишемјесечне истраге и прикупљања доказа, а све с циљем одлучне борбе против криминала и корупције у властитим редовима.

Ухапшени полицајци су: Дамир Бихорац, Емрах Хасанспахић, Мидхат Муслић, Низамир Ђуловић, Ален Делић, Гојко Пећеница, Амел Булбул, Раденко Палангетић, Александар Ђурица, Ален Козић, Миран Голијанин, Хајрудин Ћалија, Сеад Драмалија, Елвир Сиповић, Менсур Скендеровић, Недим Гљива и Алем Ибишевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана