Одређен екстрадициони притвор за бјегунца из Србије, Стефана Стефановића

Н.Т.
Одређен екстрадициони притвор за бјегунца из Србије, Стефана Стефановића

САРАЈЕВО - Држављанину Србије Стефану Стефановићу, кога потражује Интерпол Београд, Суд БиХ одредио је екстрадициону притвор.

- Притвор по овом рјешењу може трајати до извршења одлуке о изручењу или до нове одлуке Суда, а најдуже шест мјесеци, рачунајући од дана лишења слободе, односно од 11. јануара. Потраживани се изјаснио да   жели бити изручен у Србију у поједностављеном поступку -саопштио је Суд БиХ.

Суд је саопштио да Стефановића власти Србије траже како би одслужио правоснажно изречену казну затвора од годину и осам мјесеци због кривичног дјела незаконита производња, посједовање, ношење и стављање у промет оружја и експлозива у стицају са кривичним дјелом угрожавање сигурности.

Стефановић, који се скривао у Бањалуци, осуђен је и на 15 година затвора због убиства навијача Фудбалског клуба "Војводина" Милана Прибаковића (29).

Стефановић је ухапшен у акцији "Логан" 11. јануара  у Бањалуци гдје се крио под лажним именом Никола Радишић. Током акције су ухапшени и његови помагачи Слободан Станковић, Милан Гајић и Бојан Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана