Одгођен почетак Премијер лиге у рукомету, РС РС не прихвата ултиматуме

Д.Р.
Одгођен почетак Премијер лиге у рукомету, РС РС не прихвата ултиматуме

БАЊАЛУКА - Премијер лиги БиХ за рукометаше и рукометашице неће почети предстојећег викенда, епилог је маратонске сједнице Управног одбора Рукометног савеза БиХ која је одржана у Сарајеву.

- Готово пет сати је трајалоње засиједање које је било трагикомично и жалосно. Тек на крају ми је речено да је члан УО РС РС Војислав Рађа повукао пуномоћ коју ми је претходно дао, а како се Александар Миљуш није ни јавио Владан Шегрт и ја чврсто смо држали наше ставове, а нисмо могли донијети било коју одлуку без потребна наша три гласа. Што се тиче женске лиге ми смо нудили компромис да се усвоје пропозиције, али да се обави нови жријеб. Међутим, то су одбили представници из редова хрватског народа. Ми јесмо за договор, а никако не прихватамо ултиматум - рекао је Маринко Умичевић, потпредсједник Рукометног савеза БиХ.

Што се тиче мушке лиге она је одгођена јер из ФБиХ и даље желе да њихова два тима улазе у Премијер лигу, а један из Републике Српске.

- И раније смо рекли да тако више неће моћи. Јасно у члану 95. пише да по један клуб улази у виши ранг. Сад кажу да смо ми против Премијер Б лиге, а ми смо рекли да то може тек кад они формирају једну Прву лигу, умјесто садашње двије. Та Б лига коштала би клубове сигурно 150.000 марака, што је за вријеме пандемије тешко обезбиједити - додао је Умичевић.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске додао је да је данас сазнао како је Рађа недавно у Сарајеву рекао господину Трлину да је Куп Републике Српске локално и безвезно такмичење.

- Рађа је то мени демантовао, али покренућу истрагу како би утврдио праву истину - нагласио је Умичевић, те за четвртак најавио сједницу УО РС РС.

- До саа смо били јединствени и морамо остати на том путу. Не смије нико наступати другачије ако смо недавно добили пуну подршку нашим ставовима на Скупштини нашег Савеза - закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана