Оцу и сину за убиство комшије 23 године затвора

Avaz.ba
Оцу и сину за убиство комшије 23 године затвора

САРАЈЕВО - Вијеће Кантоналног суда у Сарајеву, којим је предсједавала суткиња Жана Кнежевић, данас је изрекло пресуду којом су отац и син, Сувад (51) и Енес (23) Башалић, који се терете да су 17. августа 2018. године у Милинкладској у насељу Храсно убили комшију Азема Ћесира (43), осуђени на укупно 23 године затвора.

Суваду Башалићу је изречена казна од 12, а Енесу 11 година затвора, те им је продужен притвор.

Продужен притвор

Судско вијеће у цијелости је прихватило наводе из оптужнице, којом се оцу и сину ставља на терет убиство почињено при безобзирном насилничком понашању.

- Безобзирност се огледа у томе што нису дозволили оштећеном никакву одбрану - казала је суткиња Кнежевић након што је детаљно образложила пресуду.

Према наводима из оптужнице, након свађе Сувада и Азема у Милинкладској улици око прилазног пута, Енес Башалић се довезао Реноом, којим је ударио комшију Азема. 

Ћесир је пао на стомак и када је покушао пужући да се удаљи, Енес је изашао из возила и наставио га тући шакама по глави.

Наводи се да је Сувад узео лопату и њоме ударао Ћесира по глави и врату док га је Енес наставио ударати ногама и рукама.

Усљед тешких повреда врата и главе, Азем Ћесир је подлегао на лицу мјеста.

Као олакшавајуће околности узето је у обзир да раније нису кажњавани те да су изразили кајање због свега. 

Такође, у вријеме извршења кривичног дјела били су смањено урачунљиви, али не толико битно да нису могли схватити посљедице свог дјеловања.

Одбране су најавиле жалбу Врховном суду ФБиХ.


 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана