Нови снимци Лане Биједић додатно замрсили истрагу истрагу

Агенције
Нови снимци Лане Биједић додатно замрсили истрагу истрагу

Стравично убиство Мостарке Лане Биједић (19) и даље је прекривено велом тајне. Од сурове потврде да је њено тијело извучено из ријеке Студенчице у мјесту Студенци код Љубушког, данас се навршио мјесец.

Полицију је 6. октобра у вечерњим сатима њена мајка Нина обавијестила о нестанку с обзиром на то да јој се није јављала на позиве.

Лана је те кобне недјеље требала отпутовати у Сарајево, гдје је уписала факултет.

Вијест о њеном нестанку преко друштвених мрежа дале су и њене пријатељице, које су се и јуче пригодним сјећањем сјетиле свог “анђела”.

Нажалост, непуна два сата након пријаве нестанка, тијело несуђене бруцошкиње пронађено је у ријеци Студенчици.

Уочио га је рибар, који је на том подручју често пецао. Обдукција је показала да је несрећна дјевојка ударана, дављена и бачена у ријеку, а од тада у полицији и у Тужилаштву Западнохерцеговачког кантона, под чијим се надзором води истрага, нису нашли никакав траг који ће их одвести до њеног убице.

Без трагова

У реконструкцији њеног кретања, која је урађена у првој седмици од убиства, утврђено је да се дјевојка аутобусом запутила до Чапљине, одакле је са станице пјешачила све до насеља Требижат, гдје јој се губи траг.

Но, према посљедњим информацијама, које је Аваз добио од извора блиских истрази, утврђено је да је Лана виђена и на вијадукту Студенци ауто-пута која води према Бијачи, а испод којег је њено тијело нађено. Снимила ју је и надзорна камера. Та је информација додатно замрсила њен ток кретања.

С обзиром на то да се с вијадукта до мјеста гдје је пронађена може доћи пјешице  макадамским путем, истражитељи су посљедњих дана чешљали и то подручје, али ништа, нажалост, нису нашли.

Такође, уз подручје гдје је тијело нађено, претресени су и други објекти у близини, попут купалишта Божјак, гдје је Лана са мајком и пријатељицама често боравила током љета, али корисних трагова није било. Ни њене биљешке и лаптоп нису били од користи, а истражитељи и тужилачки тим полажу све наде у њен телефон, који је још на откључавању у једној агенцији у Њемачкој, те на резултате бројних вјештачења која се раде у Федералној управи полиције (ФУП).

Занимљиво је да ни чланови њене породице, који су одбили контакт са медијима, као ни пријатељице, како су то навели у полицији, немају никаквих сазнања о томе због чега се Лана запутила тог дана у Чапљину, односно према Љубушком, те да, практично, и њих мучи одговор на то питање.

“Вјерујте да интензивно радимо на расвјетљавању овог тешког, гнусног дјела и улажемо максималне напоре да овај случај ријешимо. Ово нам је, уистину, приоритет свих приоритета”,  поручио је у краткој изјави Милан Галић, полицијски комесар Министарства унутрашњих послова Западнохерцеговачког кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана