Нови претреси у Сарајеву због случаја "Џенан Мемић"

Г.С.
Нови претреси у Сарајеву због случаја "Џенан Мемић"

САРАЈЕВО - Полицајци МУП-а Кантона Сарајево на више локација у Сарајеву врше нове претресе у случају смрти "Џенана Мемића".

Претреси се врше по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине, потврђено је за портал klix.ba.

"Полиција Кантона Сарајево, поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, уз претходно прибављену наредбу Суда БиХ, проводи одређене активности на подручју Кантона Сарајево везано за претресе објеката двију особа. Више информација о овим активностима биће познато након што буду окончане", казао је за наш портал Мирза Хаџиабдић, портпарол МУП-а КС.

Како незванично сазнајемо, претресају се станови Муамера Будње, сина Алије Будње, Шевала Ковачевића те још један објекат на Илиџи.

Подсјећамо, у ноћи 8. фебруара 2016. године у илиџанској Великој алеји страдао је 22-годишњи Мемић, а тада је с њим била Алиса Рамић (дјевојачки Мутап). Породица Мемић и њихов правни заступник Ифет Ферагет су указивали на то да је Тужилаштво Кантона Сарајево, чија је тада главна тужитељица била Далида Бурзић, првобитно страдање истраживало као убиство, а да су га потом оквалификовали као саобраћајну несрећу.

Мемићи и Ферагет, увјерени да је Џенан убијен, инсистирају да правосуђе страдање истражује управо као убиство. Међутим, кантонално тужилаштво је то третирало као саобраћајну несрећу, за коју су оптужили Љубу и Бекрију Сеферовића. Били су оптужени да су комбијем усмртили Џенана, а онда је услиједила правна тракавица.

Суд Босне и Херцеговине је 21. јула потврдио оптужницу против пет особа које државно тужилаштво терети за организовани криминал у циљу прикривања доказа о томе како је Џенан Мемић страдао. Оптужени су Алиса Рамић, њен отац Зијад Мутап, припадници МУП-а Кантона Сарајево Хасан Дуповац и Јосип Барић те рецепционер хотела Црyстал, који се налази у близини мјеста Џенановог страдања, Муамер Ожеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана