Новаковић истукао бившу дјевојку па напао полицајца

Небојша Томашевић
Новаковић истукао бившу дјевојку па напао полицајца

Градишка - Владан Новаковић (25) из Градишке, који је ухапшен због сумње да је дуже вријеме прогањао те претукао бившу малољетну дјевојку, након привођења у полицијску станицу, приликом покушаја бијега, насрнуо је на полицајца и повриједио га, сазнаје “Глас Српске”.

Инцидент се десио у недјељу рано ујутро након што је отац седамнаестогодишњакиње пријавио Новаковића да је напао и повриједио његову кћерку.

- Према пријави Новаковић је у ноћи између суботе и недјеље напао малољетницу. На рођенданској прослави ошамарио ју је након краће свађе - рекао је извор близак истрази.

Након пријаве полиција је то вече пронашла и ухапсила Новаковића те га довела у полицијску станицу.

- Током попуњавања података у станици, Новаковић је у једном тренутку устао и кренуо. Полицајца, који га је у томе покушао да заустави, ухватио је за униформу и поцијепао му мајицу и јакну. Ударио га је и нанио му лакше повреде, о чему свједоче хематоми на врату и руци - рекао је наш извор.

Према његовим ријечима, Новаковић је са малољетницом био двије године у љубавној вези, а већ годину, наводно, нису били заједно. За то вријеме прогањао ју је и слао јој узнемирујуће поруке. Наводно није могао да се помири с раскидом.

Из Полицијске управе Градишка, наводећи иницијале, саопштили су да Новаковића терете за наношење тјелесне повреде, прогањање и спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

- Полиција је, поступајући по пријави да је В. Н. напао једну особу, утврдила да је он оштећену дуже вријеме пратио и узнемиравао - рекли су у полицији и потврдили да је осумњичени покушао да побјегне током хапшења и да је полицајцу поцијепао униформу.

Према њиховим ријечима, о инциденту је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио да против осумњиченог буде достављен извјештај у редовној процедури. Из ПУ Градишка још су саопштили да осуђују сваки вид насиља према полицијским службеницима и позивају грађане да се уздрже од таквих и сличних понашања. Сазнајемо да је Новаковић након испитивања у полицији пуштен да се брани са слободе.

“Миран младић”

Владан Новаковић од раније није познат полицији по насиљу и тучама, а они који га познају кажу да је дјеловао као “миран младић”. Сазнајемо да је он након хапшења алко-тестиран и да је утврђено да није био пијан у вријеме почињења кривичних дјела. Извор близак истрази је казао да се претпоставља да је он све урадио из љубоморе и немогућности да се помири с раскидом емотивне везе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана