Нестао прије 26 година: Мајка нуди 5.000 евра за информације о сину

avaz.ba
Нестао прије 26 година: Мајка нуди 5.000 евра за информације о сину

Бусовача - Неутјешна Ружица Трогрлић из Бусоваче већ 26 година узалудно трага за сином Ненадом, који је, као 22-годишњак, нестао 15. септембра 1993. године у Зеници.

Сада нуди награду од 5.000 евра за било какву корисну информацију.

Сјећа се да је  кобног дана Ненад изашао из стана на Булевару да купи цигарете. Од тада му се губи сваки траг.

“Током свих година потраге и боли коју проживљавам, разочарала сам се у све и свакога. Не питам одавно ко га је убио, ни како и зашто, једино тражим информације гдје су кости мог дјетета”, кроз сузе говори Трогрлић, која не крије да страхује да се Ненаду десило оно најгоре.

До сада је добила само једну анонимну информацију, да је њен син присилно одведен у комбију зелене боје у непознатом правцу.

Иако њен вапај није наишао на слух код надлежних, тражила је помоћ на све стране. На крају су јој се јавили из једне организације из Шведске и понудили награду за проналазак њеног сина.

“Добила сам од њих 5.000 еура за било какву информацију о мом сину. Њима се информације могу послати на маил [email protected] ”, говори она.

Будући да је обољела од леукемије, одлучила је и путем медија потражити помоћ.

“Гарантирам анонимност свакоме ко јави информацију о мом сину”, каже она.

“Постоји доста начина да се информација пошаље анонимно. Болесна сам и надам се да ће неко јавити праве информације и помоћи ми да, док сам жива, сахраним сина”, додаје Трогрлићева.

Шест мјесеци од синовљевог нестанка угледали су на дјевојци, која је тада продавала цигарете испред Робне куће “Зеничанка”, горњи дио тренирке који је носио тог дана.

“Обавијестили смо полицију и инспекторе, али ништа. Дјевојка се правдала да је њен даиџа у Какњу продавао одјећу и да је дошао неки младић и питао га може ли замијенити тренирку за џемпер”, тврди она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана