Несрећа у руднику "Сасе" у Сребреници: Тешко повријеђен радник

Јасмина Салопек
Foto: Илустрација/Миро Пејић

СРЕБРЕНИЦА - Живадин И. (56) из Братунца задобио је теже повреде док је радио у Руднику олова и цинка "Сасе"  у Сребреници, потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Зворник саопштили су, наводећи иницијале, да је случај пријављен у сриједу Полицијској станици Сребреница.

- Полицајци Полицијске станице Сребреница су поступили по пријави, те на лицу мјеста извршили увиђај. Радник Ж. И. из Братунца је из Јавне здравствене установе у Братунцу превезено у Болницу Зворник, гдје му је дежурни доктор констатоване тешке тјелесне повреде - појашњавају из полиције.

Додају да је о наведеном обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, Подручна канцеларија Сребреница који је наложио предузимање свих мјера и радњи на утврђивању чињеница и околности настанка наведеног догађаја, а потом и достављање извјештаја о предузетим мјерама и радњама.

-Рудар чији су иницијали Ж.И. из Братунца, који је повријеђен у Руднику олова и цинка „Сасе“ у Сребреници, задржан је на болничком лијечењу у зворничкој Болници- потврђено је новинарима у овој здравственој установи.

Додали су да су му констатоване  тешке повреде костију и тетива на лијевој руци те да није животно угрожен.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана