Навијачки нереди у Херцеговини, има повријеђених и ухапшених

ГС
Foto: bljesak.info

Пријатељску утакмицу Љубушки - Сарајево одиграну на стадиону Бабовац у Љубушком пратиле су немиле сцене изван стадиона.

Како је потврђено за портал Кликс најмање шест навијача је приведено, а има и повријеђених.

Нереди су се одвијали на подручјима два кантона, Западнохерцеговачког и Херцеговачко-неретванског, а дјеловали су припадници оба МУП-а.

Око стотињак навијача Сарајево је допутовало у Љубушки како би бодрили свој тим, а на полувремену су, како сазнајемо, увидјели како им неко уништава возила с којим су допутовали.

Након тога је дошло до обрачуна, претпоставља се с навијачима Зрињског из Мостара, а у једном моменту зачули су се пуцњи из ватреног оружја, што се чује на снимку утакмице од 53. минуте.

Како извјештавају поједини медији неко од "домаћих" је пуцао у ваздух да би се ситуација смирила. Немиле сцене касније су се наставиле и у Мостару.

Како је за портал Кликс изјавио је портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић на подручју овог кантона приведене су четири особе, а мостарска полиција, како каже, ради све да се избјегну даљи нереди.

У Мостару је оштећено неколико возила, а најмање једна особа задобила је повреде неутврђеног степена. Како неслужбено сазнајемо једна маскирана особа је ударена аутомобилом.

На мјесту инцидента у Мостару, насеље Балиновац, налазе се бројне полицијске јединице те екипе Хитне помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана