Настављено суђење због убиства Бруне Ролда: Батинаши жртви поломили 12 ребара

Небојша Томашевић
Настављено суђење због убиства Бруне Ролда: Батинаши жртви поломили 12 ребара

БАЊАЛУКА - Бруно Ролд (53) из Бањалуке, којег је ножем заклао Раде Дрљача, имао је 12 поломљених ребара, тешке повреде главе, груди, расцјеп јетре и повреде бубрега.

Ово је казао специјалиста судске медицине Далибор Недић у Окружном суду на суђењу оптуженима Бориславу Зорићу (33) и Слободану Крнетићу(33) из Бањалуке, које терете за брутално премлаћивање и учешће у убиству Ролда.

Првооптужени Дрљача је раније признао кривицу и осуђен је на 15 година робије.

- Главни узрок смрти Ролда је искрвављење из убодно-резне ране на врату. Међутим, жртва је имала и тешку повреду главе опасну по живот, која би довела до смрти без адекватне помоћи. Такође, преломи ребара, од којих пет на десној и седам на лијевој страни, као и повреда груди биле су такође тешке повреде - казао је Недић.

Вјештак специјалиста психијатрије Сања Вукадиновић Стојановић истакла је да је оптужени Зорић у вријеме почињења кривичног дјела био у стању битно смањене урачуњивости.

- Ради се о особи која има психолошки и дисоцијални поремећај личности, који је користио алкохол и дроге. Кривично дјело је учинио под утицајем алкохола. Предлажем његово обавезно лијечење од одвикавања у психијатријској установи затвореног типа - казала је Стојановићева.

Према њеним ријечима, други оптужени Крнетић је у вријеме почињења кривичног дјела био у стању смањене урачунљивости, али не битно.

Ролд је убијен 25. новембра 2019. у напуштеној кући у улици Васе Глушца, која је власништво Ивице Пезића. Зорића и Крнетића терете да су заједно с Дрљачом брутално претукли Ролда, те му пријетили ножем, да би га касније Дрљача заклао.

- Жртву су везали. Зорић га је држао за ноге, које су Дрљача и Крнетић везали марамом. Крнетић је потом узео кухињски нож и пришао Ролду говорећи му да ће га заклати. Одустао је и нож оставио на сто, али га је затим узео Зорић, те пришао Ролду, прислонио му оштрицу на врат уз пријетњу да ће га заклати, али и он је одустао. Нож је потом узео Дрљача, убо Ролда у врат и убио га - наведено је у оптужници.

Послије тога Дрљача је упаљачем запалио кревет на којем је било тијело. Усљед пожара тијело жртве је угљенисано, а ватра се проширила на цијелу просторију и кућу, која је оштећена. +++

Одгођено свједочење  

Очевидац убиства Бруне Ролда, Драган Јелача, коначно се појавио у суду након више позива, али је његово свједочење одгођено јер га боли зуб.

- Не могу да причам јер ме боли рана од зуба који сам извадио прије неколико дана. Молио бих да не свједочим - рекао је Јелача.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић уважио је његову молбу, па је његово свједочење помјерено за сљедећи претрес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана