Настављено суђење у предмету "Кодекс": Одбрана оптуженог Милорада Вуковића Луиса понудила суду јемство

 Небојша Томашевић
Настављено суђење у предмету "Кодекс": Одбрана оптуженог Милорада Вуковића Луиса понудила суду јемство

БАЊАЛУКА - Одбрана Милорада Вуковића Луиса (43), првооптуженог за шверц наркотика у предмету "Кодекс", понудила је бањалучком Окружном суду јемство у виду хипотеке над некретнином, у замјену за укидање притвора.

Осим Вуковића, на оптуженичкој клупи су Бањалучани Лука Брковић (27), Филип Бојић (30), Саша Мирковић (27), Аљоша Марић и Горан Ђурица (43). У овом предмету са њима су били оптужени Петар Марјановић и Владимир Зечић, који су признали кривицу и осуђени на годину, односно шест мјесеци затвора.

Како је рекао предсједник судског вијећа судија Драган Улетиловић као јемство за Вуковићево пуштање понуђена је хипотека над некретнином.

- Ријеч је о пословном простору вриједном око 83.000 КМ, који нуди треће лице. Суду је достављен и посједовни лист, као и даровни уговор и доказ о поријеклу имовине и пореска пријава. Међутим, суд не може да одлучи о приједлогу, јер нису испуњени сви законски услови - рекао је Улетиловић.

Нагласио је да би оптужени и лице које нуди некретнину у залог требало да сачине уговор код нотара.

- Потребно је да се то ријеши и некретнина заложи у корист оптуженог путем нотарског уговора - појаснио је Улетиловић.

Јуче је саслушан и свједок тужилаштва Предраг Џомбић, који је у судници потврдио да је са оптуженим Марићем (26) пушио марихуану, али да дрогу није куповао од њега. Џомбић је прво изјавио да су наркотике користили једном или два пута када су ишли у шетњу на Бањ брдо. Казао је да је дрогу, односно џоинт, њему дао Марић, који ју је имао код себе. Џомбић није могао да се сјети када је с Марићем пушио марихуану, али је рекао да "мисли да није прошле године". Тужилац Далибор Врећо рекао је да је Џомбић приликом саслушања у полицији рекао да је наркотике с Марићем конзумирао три пута и да је то било прошле године. Након што му је прочитана изјава Џомбић је потврдио да је било тако те да се због протека времена не сјећа детаља. Истакао је и да више не конзумира наркотике.

Џомбић је, одговарајући на питања одбране, потврдио да га оптужени Марић није наговарао да са њим пуши марихуану.

Дрога у теретани

Оптужену шесторку у предмету "Кодекс" терете да су од краја 2019. до 6. децембра 2021. године набављали и препродавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке. Наведено је да су кокаин мијешали с другим супстанцама и паковали у теретани. Ту дрогу Брковић је продавао по цијени од 100 до 500 КМ, а Ђурица по цијени од 100 КМ за пола грама. Осим кокаина набављали су и марихуану те је Бојић, како је наведено у оптужници, сваке три седмице Мирковићу давао по пола килограма ради даље продаје. Мирковић, Марић и Зечић су је препакивали у мање пакете и продавали. Вуковића, Брковића, Бојића, Ђурицу, Мирковића и Марића појединачно терете за омогућивање уживања опојне дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана