Насилник који је супрузи пријетио да ће је заклати предат тужилаштву

Небојша Томашевић
Насилник који је супрузи пријетио да ће је заклати предат тужилаштву

БАЊАЛУКА - Драган Б. (39) из Бањалуке ухапшен је и предат у надлежност Окружног тужилаштва због породичног насиља, односно сумње да је малтретирао невјенчану супругу и пријетио јој да ће је заклати, потврђено је "Гласу Српске".

Извор близак истрази је казао да осумњичени невјенчану супругу већ дуже времена малтретира и прогања, а познат је полицији по чињењу кривичних дјела и сумњичен је чак и за покушај силовања.

- Он је овај пут невјенчану супругу  напао 13. јанаура поподне када је дошао код ње на радно мјесто  у један маркет у Бањалуци.  Малтретирао је и пријетио јој да ће је убити. Жена је позвала полицију па је  након тога насилник ухапшен - казао је извор "Гласа Српске".

Према његовим ријечима Драган Б. је раније тукао супругу и пихички је малтретирао због чега је она прије четири године спас морала да тражи у сигурној кући заједно са двоје дјеце. 

- Након изласка жена се одселила од њега како би се спасила и од тада живи са двоје дјеце школског узраста као подстанар. Међутим и након тога насилник се није смирио и стално зове невјенчану супругу пријети јој и малтретира је. Она је то више пута пријављивала полицији, али ни то насилника није поколебало. Она и цијела њена породица од њега немају мира - казао је наш извор.

Додао је да је осумњичени  знао  супругу повриједити и матретирати чак и пред дјецом.

Сазнајемо да се  против Драган Б. води  судски поступак у Основном суду у Бањалуци због кривичног дјела насиље у породици и породичној заједници.

Оптужен је за насиље које је починио прије четити године када је претукао невјенчану суптругу и натјерао је да спас тражи у сигурној кући.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, потврдила је да је Драган Б. ухапшен у понедјељак увече и испитан у полицији због сумње да је починио кривично дјело насиље у породици или породичној заједници.

- Осумњичени Д. Б. је након испитивања предат у надлежност Окружног тужилаштва у Бањалуци. Због осјетљивости случаја више детаља не можемо да кажемо - рекли су у полицији.

У бањалучком Окружном тужилаштву су нам казали да ће осумњченог испитати поступајући тужилац и након тога одлучити о даљим мјерама против њега. Ни они нису наводили више детаља.

Драган Б. у полицији има дебљи досије и сумњичен је за чињење прекршаја, нарушавање јавног реда и мира као и покушај силовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана