Насилник који је супрузи пријетио да ће је заклати предат тужилаштву

Небојша Томашевић
Насилник који је супрузи пријетио да ће је заклати предат тужилаштву
Насилник који је супрузи пријетио да ће је заклати предат тужилаштву

БАЊАЛУКА - Драган Б. (39) из Бањалуке ухапшен је и предат у надлежност Окружног тужилаштва због породичног насиља, односно сумње да је малтретирао невјенчану супругу и пријетио јој да ће је заклати, потврђено је "Гласу Српске".

Извор близак истрази је казао да осумњичени невјенчану супругу већ дуже времена малтретира и прогања, а познат је полицији по чињењу кривичних дјела и сумњичен је чак и за покушај силовања.

- Он је овај пут невјенчану супругу  напао 13. јанаура поподне када је дошао код ње на радно мјесто  у један маркет у Бањалуци.  Малтретирао је и пријетио јој да ће је убити. Жена је позвала полицију па је  након тога насилник ухапшен - казао је извор "Гласа Српске".

Према његовим ријечима Драган Б. је раније тукао супругу и пихички је малтретирао због чега је она прије четири године спас морала да тражи у сигурној кући заједно са двоје дјеце. 

- Након изласка жена се одселила од њега како би се спасила и од тада живи са двоје дјеце школског узраста као подстанар. Међутим и након тога насилник се није смирио и стално зове невјенчану супругу пријети јој и малтретира је. Она је то више пута пријављивала полицији, али ни то насилника није поколебало. Она и цијела њена породица од њега немају мира - казао је наш извор.

Додао је да је осумњичени  знао  супругу повриједити и матретирати чак и пред дјецом.

Сазнајемо да се  против Драган Б. води  судски поступак у Основном суду у Бањалуци због кривичног дјела насиље у породици и породичној заједници.

Оптужен је за насиље које је починио прије четити године када је претукао невјенчану суптругу и натјерао је да спас тражи у сигурној кући.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, потврдила је да је Драган Б. ухапшен у понедјељак увече и испитан у полицији због сумње да је починио кривично дјело насиље у породици или породичној заједници.

- Осумњичени Д. Б. је након испитивања предат у надлежност Окружног тужилаштва у Бањалуци. Због осјетљивости случаја више детаља не можемо да кажемо - рекли су у полицији.

У бањалучком Окружном тужилаштву су нам казали да ће осумњченог испитати поступајући тужилац и након тога одлучити о даљим мјерама против њега. Ни они нису наводили више детаља.

Драган Б. у полицији има дебљи досије и сумњичен је за чињење прекршаја, нарушавање јавног реда и мира као и покушај силовања.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана