Наркобоса из БиХ хрватска полиција нашла у гепеку BMW

Јутарњи.хр
Наркобоса из БиХ хрватска полиција нашла у гепеку BMW

БРЕГАНА - Кад је на граничном пријелазу Брегана у понедјељак ујутро полиција уочила BMW "тројку" БиХ таблица који је из Хрватске требао ући у Словенију, ауто им се учинио сумњивим.

BMW којим је управљао БиХ држављанин К. С. престројио су у траку за преглед, но ништа их није могло припремити на оно што су затекли када су замолили возача да отвори гепек. 

Наиме, иза неколико кофера, стиснут у гепеку, из "трице" им се смијешио корпулентни Един Каметовић звани Длака (38), дилер из БиХ за којим је Италија расписала европски налог за хапшење због оптужби да је био један од шефова злочиначке организације која је у Италији продавала хероин, кокаин, марихуану, амфетамин...

Каметовић је почетком прошле године осумњичен као дио групе коју су у сарадњи с хрватским МУП-ом разбиле италијанска и словенска полиција, а под истрагом су се укупно нашле 23 особе, од којих су већина држављани Италије и БиХ, али и двојица држављана РХ - Драган Хилак из Осијека и Ален Новаковић из Солина.

Обојица Хрвата те Каметовић и још четворица држављана БиХ у тренутку хапшења били су недоступни италијанском правосуђу те су за њима издати налози за хапшење. Иза решетака су ипак завршили Захид и Анис Шерифовић из Брчког, Македонци, један Мароканац и петнаестак Италијана.

Према оптужбама, они су у Италију из БиХ увезли дрогу у вриједности од око 600.000 еура и тамо је препродали.

У априлу ове године изречене су и пресуде, од чега је низ окривљеника осуђен у одсуству, а међу њима и Каметовић. Добио је седам година затвора, а више од њега су добили Анис Шерифовић, који је осуђен на 13 година и четири мјесеца затвора, те његов брат Захид Шерифовић, који је добио 12 година затвора.

Осјечанин Драган Хилак осуђен је пак на четири године затвора, док је у односу на Новаковића поступак привремено прекинут јер је у бијегу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана