Нарко-дилеру нагодбом четири и по године робије

Јелена Станић
Нарко-дилеру нагодбом четири и по године робије

БАЊАЛУКА - Давор Ерцег признао је кривицу и са републичким тужилаштвом склопио споразум по којем би требало да буде осуђен на четири године и шест мјесеци затвора због шверца наркотика и оружја, сазнаје “Глас Српске”.

Према нашим сазнањима, Окружни суд у Бањалуци ће у четвртак донијети одлуку да ли ће прихватити овај споразум и осудити Ерцега на поменуту казну. Оптужени је ухапшен у полицијској акцији “Виторог”, у којој је полиција у фебруару ове године на подручју Српске одузела већу количину наркотика.

У акцији су заплијењена 54 килограма дроге, као и одређена количина оружја, а осим Давора Ерцега тада су ухапшени и његова супруга Жељка, Сергеј Тутњиловић, Славиша Гускић, Страхиња Тенџерић и Никола Пролић.

Оптужница супружнике Давора и Жељку Ерцег и Тутњиловића терети да су током 2018. и почетком ове године у Градишци и на подручју Херцеговине организовано набављали и продавали марихуану и спид.

Наркотике је углавном набављао Давор од Светислава Жижића и Ненада Чабаркапе, док су Жељка и Тутњиловић проналазили купце и препродавали наркотике.

Оптужени супружници и Тутњиловић истражиоцима су прво продали 189 грама као узорак, а затим још 200 грама марихуане по цијени од 300 евра. Потом су им, у два наврата, продали 3,2 и 3,1 килограм марихуане за по 2.850 евра.

Највећа продаја дроге договорена је 18. фебруара, када су оптужени истражиоцима понудили на продају 50 килограма наркотика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана