Након сукоба познаника вукао аутом и повриједио

Небојша Томашевић
Након сукоба познаника вукао аутом и повриједио

БАЊАЛУКА - Дејан Десница (33) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је у саобраћајној несрећи повриједио пјешака суграђанина Ковиљка Ђурића (42), саопштило је Окружно тужилаштво у Бањалуци.

- Незгода се десила на раскрсници Булевара Милутина Миланковића и улице Ивана Горана Ковачића у Бањалуци синоћ у 1.10 часова. У  незгоди је учествовало возило  „опел корса“ којим је управљао Дејан Десница  и  пјешак Ковиљко Ђурић,  из Бањалуке, који је том приликом задобио тјелесне повреде. Повријеђеном  је пружена љекарска помоћ и он је смјештен у Универзитетски клинички центар Републике Српске  Бања Лука-саопштено је из Тужилаштва и додаје се да је возач "опел корсе“ се  удаљио са лица мјеста, али  је пронађен и лишен слободе.

Навели су  да је саобраћајној незгоди  претходио сукоб између возача „опел корсе“ и оштећеног Ковиљка Ђурића

Истакли су да је увиђај на лицу мјеста обавио  дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Далибор Врећо са полицијским службеницима  Полицијске управе Бањалука.

- Тужилац  је наложио да се предузму све потребне истражне радње као и вјештачења на утврђивању свих околности саобраћајне незгоде и предметног догађаја-рекли су у тужилаштву.

Према незваничним информацијама и причама очевидаца  возач "опела" је вукао младића аутомобилом док га је држао за руку.

- Наводно су се њих двојица напили у једном кафићу и једном су се тренутку посвађали. Сукоб се наставио на цести гдје су се повријеђени младић и једна дјевојка  сваћали с младићем који је возио аутомобил. То се дешавало код семафора за скретање у Раковачке баре. Повријеђени је кроз прозор аута  гурао возача који га је у једном моменту ухватио за руку и нагло кренуо аутом. Вукао га је неколико метара да би несрећни младић пао и ударио главом од асфалт, а возач је побјегао - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је све то видио један од грађана који је и позвао полицију, а како сазнајемо цијели догађај снимљен је мобилним телефоном.

Осумњичени возач је ухапшен и тренутно је на криминалистичкој обради, а случај је окарактерисан као саобраћајна несрећа.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Данијела Мучибабић потврдила је да им је догађај пријављен ноћас око 1.10 часова и да је обављен увиђај уз присуство дежурног тужиоца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана