Након потврђивања оптужнице против Алжирца: Мигрант штрајковао глађу па одустао

Н. Т.
Након потврђивања оптужнице против Алжирца: Мигрант штрајковао глађу па одустао

БАЊАЛУКА - Мигрант Адел Геброр (31) из Алжира, који је оптужен да је у Јакуповцима код Лакташа пиштољем пријетио полицајки штрајковао је глађу један дан у притвору Казнено-поправног завода Бањалука, сазнаје “Глас Српске”.

Незванично, он је штрајк глађу почео 30. јула око 17 часова, али га је сутрадан прекинуо. Наводно, на то се одлучио јер је, како сматра недужан притворен и зато што нема контакт с породицом. 

- Хтио бих да знају да сам добро и здраво. Желим да ми се омогући разговор с мојим адвокатом и преводилац на арапски језик -  пише у изјави Геброра упућеној Управи КПЗ која је у посједу “Гласа Српске”.

Његов адвокат Бојан Микановић казао је да је обавијештен да је Геброр био започео штрајк глађу, да би дан касније добио обавијест да је од тога одустао. Подсјетио је да је уложио приговоре на оптужницу против Геброра јер нема довољно доказа да је починио кривично дјело.

- Осим тога, мом клијенту оптужница и друга документа нису достављени на арапском језику иако на то има право - рекао је Микановић.

Против Геброра  оптужницу је подигло Окружно тужилаштво у Бањалуци, а потврдио је Основни суд. Терете га за кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње. Према оптужници, инцидент се догодио 17. јуна када је полицијска патрола упућена у Јакуповце код Лакташа по дојави да се у напуштеној кући крије група миграната. Геброр је, како се наводи у оптужници,  тада усмјерио пиштољ према полицајки Б. П. која је потрчала за мигрантима и на енглеском језику их упозорила да стану.  Он је тада на 20 метара удаљености од Б. П. извадио пиштољ из џепа, окренуо се и пријетио оружјем. Полицајка је како би се заштитила испалила хитац у ваздух, а Геброр је побјегао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана