Након дужег бјекства оптужен за обљубу дјевојчице у Бањалуци

Небојша Томашевић
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Ивица Мишковић из из Какња, који је дуже вријеме био у бјекству, оптужен је за обљубу дјевојчице у Бањалуци, потврђено је у бањалучком Окружном тужилаштву.

Како наводе за осумњиченим је 21. јула лани била расписана потјерница и одређен притвор због бјекства, а на терет му се ставља кривичног дјела обљуба са дјететом млађим од петнаест година

- Осумњичено лице је лишено слободе на основу међународне потјернице, те је спроведено на испитивање у Окружно јавно тужилаштво Бањалука. Након испитивања тужилаштво је 30. јуна ове године подигло оптужницу са приједлогом Основном суду у Бањалуци за продужењем притвора против Мишковић Ивице, због кривичног дјела обљуба са дјететом млађим од петнаест година- наводи се у саопштењу и додаје да ће рочиште за продужење притвотра бити одржано сутра, 6.јула.

Оптужницу против Мишковића потврдио је Основни суд у Бањалуци, а детаљи из овог документа нису саопштени.

Према незваничним информацијама Мишковић је у фебруару лани обљубио дјевојчицу чијем оцу је био очух.

Цијели случај полицији је пријављен 12. фебруара прошле године након што је мајка дјевојчице осумњиченог ухватила на дјелу. Полиција је сутрадан покушала да га ухапси, али није затечен на адреси на којој се до тада налазио. У међувремену су дошли до сазнања да је умакао у Хрватску.

На Фејсбук странции "Стоп педофилија" објављена је његова фотографија након бјекства као и информација да је он прво напастовао дјечака од 12 година у Какњу, а касније деветогодишњу дјевојчицу у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана