Након акције "Мерлин 2“ предложен притвор за четворо сумњичених, полицијац пуштен да се брани са слободе

Н. Т.
Након акције "Мерлин 2“ предложен притвор за четворо сумњичених, полицијац пуштен да се брани са слободе

БАЊАЛУКА - Припадник Јединице за интервенције Полицијске управе Бањалука Стефан Сејмановић који је ухапшен у акцији "Мерлин 2“ због сумње да је учестовао у шверцу наркотика, пуштен је након испитивања у Окружном тужилаштву у Бањалуци.

- Осумњичени С. С. је пуштен да се брани са слободе - казали су у тужилаштву и појаснили да не могу да откривају детаље с обзиром да је истрага у току.

Из МУП-а Републике Српске раније је саопштено да га сумњиче за неовлаштени промет и производњу опојних дрога и злоупотребу службеног положаја. Осум Сејмановића у акцији "Мерлин 2“ било је ухапшено још осам осумњичених од којих је четворо пуштено након испитивања у полицији, док је за четворо затражен притвор.

У бањалучком Окружном тужилаштву су рекли да је притвор предложен против Миладина (45) и Слађане (45) Видачковић, Расима Хајдера (21), те Памеле Дукић (20) из Градишке. Приједлог за притвор упућен је Окружном суду Бањалука, који још није саопштио своју одлуку.

- Осумњичене  теретимо за да су се бавили неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога. Миладину Видачковићу се још ставља на терет и омогућавање уживања опојних дрога, а Слађани спречавање службеног лица у вршењу службене радње - рекли су у тужилаштву.

Додали су да осумњичене терете да су од 2016. до 2019. године набављали и препродавали марихуану корисницима на подручју Бањалуке и Градишке. У акцији "Мерлин“ у петак су хапшени Петар Суботић и Раде Крстановић из Градишке, Ведран Тривић из Бањалуке и у Емир Спахалић из Приједора.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана