Начелник општине Кнежево пијан слупао службену шкоду

Сања Амиџић
Начелник општине Кнежево пијан слупао службену шкоду

Кнежево - Начелник општине Кнежево Боре Шкељић (49) повријеђен је у том граду након што се пијан, управљајући службеним возилом "шкода октавија", сударио са камионом "волво" за чијим воланом је био Д. С. (44) из Бањалуке.

Током увиђаја полиција је у његовом ауту нашла пиштољ са метком у цијеви а у пријави стоји да је нападао и вријеђао припаднике МУП-а!

Несрећа се догодила у сриједу око 21 час у улици Драге Врањеша у Кнежеву када се Шкељић враћао са пословног састанка кући у оближње Имљане. Из Центра јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале, рекли су да је у сриједу око 20.45 часова полицијској станици Кнежево пријављено да се из правца Угра према Кнежеву креће возило "шкода октавија" која угрожава безбједност осталих учесника у саобраћају.

- Полицајци су доласком у улици Драге Врањеш у Кнежеву наишли на саобраћајну несрећу у којој је учествовало поменуто возило и камион "волво". Возач "шкоде" Б. Ш. затечен је са видним повредама главе али је одбио да му се укаже љекарска помоћ - казали су у ЦЈБ Бањалука и додали да му је неколико часова касније на лични захтјев љекарска помоћ указана Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Након прегледа Шкељић је пуштен на кућно лијечење.  Полиција је након увиђаја извршила алкотестирање оба возача гдје је утврђено да Шкељић има 1,82 промила алкохола у крви а возач камиона 0,33 промила.

- Због алкохола Б. Ш. је приведен у полицијску станицу. Он је током привођења и боравка у службеним просторијама вријеђао полицајце и пријетио им - казали су у ЦЈБ Бањалука.

Према њиховим ријечима у "шкоди" је током увиђаја пронађен  и одузет пиштољ ЦЗ 99 са мецима од којих је један био у цијеви. Шкељић  за држање оружја има дозволу али не и за његово ношење.

Полиција је о овом случају обавијестила дежурног тужиоца у Окружном тужилаштву Бањалука који је наредио да се против Шкељића поднесе извјештај због почињених прекршаја.

Шкељић је јуче за "Глас Српске" испричао да је до саобраћајне несреће дошло тако што је камион који је на шлепи превозио аутомобиле сјекао кривину и ударио у задњи дио његовог возила.

- Био сам у Кнежеву на састанку са грађанима. Након састанка остали смо мало дуже гдје смо конзумирали алкохол. Када сам кренуо кућу у Имљане на једној кривини камион је дијелом прешао на супротну страну и приколицом закачио моје возило. Добро сам и прошао. Задобио сам само огреботину на глави - казао је Шкељић.

На оптужбе да је током увиђаја и у службеним просторијама вријеђао полицајце Шкељић је био категоричан:

- Нисам нападао полицајце!

Возило

Службено возило општине Кнежево које је разбио начелник ове општине Боре Шкељић осигурано је. Али будући да је Шкељић био под дејством алкохола исплата новца за осигурање је под знаком питања.

- Платићу ја штету, некако ћу то регулисати - рекао је кратко Шкељић.

Према непотврђеним информацијама на возилу је причињена знатна материјална штета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана