На суђењу Богдану Вајукићу свједочила његова супруга: Потукао се са супарником због љубавнице

Небојша Томашевић
На суђењу Богдану Вајукићу свједочила његова супруга: Потукао се са супарником због љубавнице

БАЊАЛУКА - Оптужени Богдан Вајукић (23) из Лакташа потукао се са Србољубом Ћућуном, који је био пијан, и то због извјесне Јелене са којом су обојица наводно били у вези.

Ово је у бањалучком Окружном суду испричала супруга оптуженог Дајана Вајукић и додала да јој је током испитивања у полицији, с обзиром на то да је била трудна, један полицајац савјетовао да абортира.

- Рекао ми је да ми може средити инјекцију да то ријешим, да не родим дијете монструму. Не бих да помињем његово име због страха - казала је кроз сузе Дајана Вајукић и истакла да плаче јер су јој дирнули дијете, а није требало.

Тад се обратила тужиоцу Бранку Бјелајцу и рекла: “Надам се да чујете шта причам и да сте отац.” Бјелајац јој је повишеним тоном рекао да му се не обраћа. Она се присјетила да јој је вечери када се злочин десио, 19. децембра 2018. године, Богдан признао да се потукао са Ћућуном.

- Рекао ми је то све због тога јер је он у вези с његовом дјевојком Јеленом. Испричао ми је да га је Ћућун у кафани испитивао о тој вези и да му је пријетио да ће да га затворити јер је полиција његова - казала је Дајана.

Према њеним ријечима, када су излазили с паркинга, Ћућун је ударио у Вајукићев ауто и није хтио да се с њим договори у вези са одштетом. Потврдила је да је чула да су се Ћућун и Богдан сударили у Милошевцима. Истакла је да је њен супруг Вајукић након свега завршио у притвору, а њој су стизале пријетеће поруке да ће бити убијена и да неће родити дијете.

- Вјерујем да је писала та Јелена, али не знам да ли је она. Касније је Ћућунов отац, кад ме је видио испред продавнице, наглас говорио како ће платити све, суд, тужилаштво, полицију и новинаре да Богдан остане што дуже у затвору - рекла је Вајукићева.

Бранилац, адвокат Јевто Јанковић, истакао је да је све против његовог клијента наштимано.

- Нико ову оптужницу не би потврдио осим судије Светлане Марић. Вајукић нема право на одбрану јер га стално прекидате - рекао је Јанковић.

Вајукића оптужница терети да је у ноћи између 18. и 19. децембра 2018. пресрео Ћућуна у Милошевцима код Лакташа тако што је својим “голфом” ударио његов ауто, те га претукао и насилно угурао у свој аутомобил и опљачкао. Оптужница Вајукића терети за оштећење и одузимање туђе ствари, противправно лишење слободе и разбојништво. Ћућун је раније у судници испричао да га је Вајукић пресрео док се возио кући и угурао га у свој аутомобил, брутално га претукао и отео му 570 КМ.

Кољани

Против Богдана Вајукића води се истрага због сумње да је 24. јануара ове године убио Гојка Веселића (76) у његовој кући у Кољанима код Лакташа, а тијело је бацио у бунар поред куће. Сутрадан је ухапшен и то на дан када је требало да се појави у Окружном суду у Бањалуци како би му почело суђење због напада на Ћућуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана