На подручју регије Бијељина утврђено 117 неправилности

Srna
На подручју регије Бијељина утврђено 117 неправилности

БИЈЕЉИНА - Републички саобраћајни инспектори су на подручју регије Бијељине у унутрашњем промету у прошлој години обавили 255 контрола, од чега су у 117 случајева утврдили неправилности, рекла је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу у Инспекторату Српске Душанка Макивић.

Макивићева је навела да је субјектима контроле, са циљем отклањања неправилности, изречено 45 управних мјера, док је због почињених прекршаја издат 171 прекршајни налог у вриједности од 103.400 КМ.

"Највећи број неправилности утврђен је код стања путева и њиховог одржавања, посједовања легитимације/квалификационе картице за возача моторног возила, посједовање одобрења за ванредни превоз, уредност вршења међународног линијског превоза лица, вршење техничког прегледа, уредност вршења јавног ванлинијског превоза лица и друго", навела је она.

Макивићева је навела да је с обзиром на стално повећање броја учесника у саобраћају и протекле године посебан акценат у раду Републичке саобраћајне инспекције усмјерен је на контролу рада станица за технички преглед возила, као и сузбијање нелегалног превоза лица и ствари.

"Инспектори су током 2019. године изрекли и 18 мјера забране, које су се односиле на привремену забрану рада станица техничког прегледа због фиктивног техничког прегледа извршеног без присуства и тестирања возила, декларисања неисправног возила исправим или због неприсуствовања стручних лица контроли", рекла је Макивићева.

Према њеним ријечима, изречене су и мјере забране због обављања нелегалног превоза путника, те забране рада лицима која су затечена на пословима возача, а нису у радном односу код власника возила нити посједују легитимацију за возача моторних возила.

Макивићева је навела да су у шест случајева инспектори на подручју ове регије наложили уклањање објеката који су непрописно постављени у путном појасу.

Републичка саобраћајна инспекција је у 2019. години у Републици Српској извршила укупно 1.306 контрола.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана