МУП РС: Иза паљевина у Градишци стоје криминалне групе

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова Републике Српске ангажовало је све своје капацитете на проналаску пиромана који су у Градишци запалили викендицу начелника ПУ Градишка Бојана Шкорића, те објекат пензионисаног полицајца.

"Планирани напад на начелника Полицијске управе Градишка и пензионисаног полицијског службеника је напад на МУП у цјелини од стране криминалних група које су биле на удару рада полицијских службеника у протеклом периоду због организованог криминала - промета наркотицима и оружјем, као и других тешких кривичних дјела", навели су из МУП-а Српске.

Како су додали, у истрагу на проналаску пиромана укључени су припадници Специјалне анитетрористичке јединице и Жандармерије МУП-а са својим техничким ресурсима који ће са осталим полицајцима надлежних управа наставити борбе МУП-а Српске против организованих криминалних група на подручју Републике Српске.

Како су прецизирали, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у протекла 24 часа евидентирана су два случаја паљевине, у којој је имовина напада у власништву два полицајца, од чега је један пензионисан.

"Наиме, Полицијској станици Градишка пријављено је синоћ у 23.30 часова да је дошло до пожара на викендици власништво породице начелника Полицијске управе Градишка Б.Ш. у мјесту Церовљани у Градишки", истакли су из МУП-а Српске.

Пожар су локализовали припадници Ватрогасне јединице Градишка, након чега су полицајци до јутрос обезбиједили лице мјеста, када је под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука извршен увиђај, преносе Независне.

"Тужилац се изјаснио да постоје елементи кривичног дјела 'Паљевине' и наложио да се настави рад на расвјетљавању и документовању кривичног дјела, те подношењу извјештаја надлежном тужилаштву", истакли су из МУП-а.

У саопштењу се додаје да је Полицијској станици Градишка пријављено јутрос у 3.05 часова да је дошло до пожара на објекту који се налази на обали ријеке Саве, у трговачкој  радњи у власништву пензионисаног полицајца ПУ Градишка З.П.

"Након локализовања пожара од припадника ВЈ Градишка, полицајци ће обезбиједити лице мјеста до завршетка увиђаја. О догађају је упознат дежурни тужилац ОЈТ Бањалука који се изјаснио да у пријави постоје елементи кривичног дјела 'Паљевине' и наложио да се настави рад на расвјетљавању и документовању кривичног дјела, те подношењу извјештаја надлежном тужилаштву", рекли су из МУП-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана